San pedro del pinatar

Verderop lees je meer over Lo Pagan en Santiago de la Ribera

De stad

San Pedro is een stad die het hele jaar door leeft en een grote selectie aan winkels, supermarkten, boulevards, weekmarkt, authentieke vismarkt, bars, cafés en restaurants heeft. San Pedro is niet de typische toeristische stad bij uitstek maar is wel een typisch Spaanse stad wat tot uiting komt in de sfeer en ook de kosten van levensonderhoud. San Pedro del Pinatar was oorspronkelijk een klein vissersdorpje. De stad kreeg haar naam in de zeventiende eeuw na de aanleg door de Franciscanen van een kapel, die gewijd is aan Apostel Petrus. Dit kwam doordat de meeste van de bewoners vissers waren en deze heilige beschermde de vissers wanneer zij op zee werkten. Voorheen was de gemeente bekend onder de naam Pinatar. Deze naam verkreeg het door het bestaan van uitgestrekte dennenbossen. In het boek “Libro de la Montería”, dat handelt over het leven van Alfons XI van Castilië, wordt omschreven hoe jagers in het gebied tijdens de winterperiode op wilde zwijnen kwamen jagen. Sindsdien is San Pedro gegroeid en heeft het vandaag ongeveer 25.000 inwoners. Vroeg in de ochtend is de oude vismarkt in volle gang, waar u de “lonja” in volle actie kunt aanschouwen terwijl de verse vis en zeevruchten worden verkocht. Als u geen ochtendmens bent, kunt u vis en zeevruchten kopen in een aantal van San Pedro’s delicatessen-/viswinkels.

Elke maandag is er een markt in San Pedro waar je groenten en fruit kunt vinden van de handelaren die de producten van het veld naar je tafel brengen. In het centrum van San Pedro is er een plein met de oude kerk die zoals hiervoor beschreven de stad zijn naam gaf. Er zijn kleine verkeersvrije straten met allerlei soorten winkels. Hier is een mooie viswinkel die verse vis verkoopt uit de jachthaven in San Pedro. Aan de overkant van de viswinkel vind je de slager die vleeswaren en vleeswaren verkoopt. In San Pedro vindt u een breed scala aan gerenommeerde visrestaurants waar u kunt genieten van zeevruchten van wereldklasse. Hieronder bevelen we een aantal geweldige restaurants aan waarvan we denken dat je ze eens zou moeten proberen.

 

De stad heeft 2 jachthavens. Een jachthaven aan de Middellandse Zee en een aan de Mar Menor in Lo Pagan. Mar Menor is een paradijs voor verschillende soorten watersporten zoals windsurfen, zeilen, duiken, kajakken en peddelsurfen. Het Parque Regional de las Salinas en Arenales de San Pedro is een beschermd natuurgebied gelegen tussen de stad en de jachthaven aan de Middellandse Zee (Puerto Marina de las Salinas). Het is een belangrijk gebied voor trekvogels en flamingo’s die vanaf de weg te bewonderen zijn, maar waar je ook verschillende wandelpaden kunt volgen die zijn voorbereid op vogels spotten of fietsen.

San Pedro ligt in de regio Murcia aan de Costa Calida, die veel interessante steden en plaatsen heeft om te ontdekken. Als je de sfeer van de grote stad mist, op slechts 25 minuten van San Pedro del Pinatar, kun je een dagtocht naar Cartagena maken om het rijke historische erfgoed, de Romeinse ruïnes te ontdekken of met de toeristenboot varen terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad. In 40 minuten bent u in de stad Murcia om de kathedraal te bezoeken, te verdwalen in kleine charmante straatjes of te eten in een van de vele restaurants of 1 uur naar het noorden te rijden naar de prachtige havenstad Alicante. In de regio Costa Calida zijn er 7 natuurreservaten en 19 natuurgebieden. Prachtige en gevarieerde landschappen, variërend van bergtoppen tot kustgebieden. Als u de natuur in wilt en charmante dorpjes en onvergetelijke natuurbelevenissen wilt ontdekken, dan is de regio Murcia iets voor u. Helder water, vruchtbare gronden en frisse lucht.

Wat vind je in San Pedro del Pinatar?

 • Supermarkten + 15        
 • Restaurants / cafe’s + 110
 • Sportscholen + 10
 • Apotheken + 12   
 • Gezondheidscentra 12     
 • Tandartsen + 9 (div. nationaliteiten) 
 • Dierenartsen + 3  
 • Weekmarkt                                              
 • Bus- en taxistation

  Wat vind je in de omgeving van San Pedro del Pinatar?

  • Luchthaven Alicante 79 km (50 min. met auto)

  Bezienswaardige steden met rijafstanden:

  • Alicante centrum 85 km (1 uur)
  • Torreviega 19 km (25 min.)
  • Cartagena 44 km (35 min.)
  • Murcia centrum 55 Km (40 min.)
  • La Zenia Boulevard 13km (15min)

  Commercieel winkelcentrum)

  • Dos Mares ca. 2 km (5 min.)
  • La Zenia Boulevard 11 km (13 min.)

   Klik op de afbeelding om de kaart in een nieuw venster te openen

   Restaurants

   Het aanbod aan restaurants in de omgeving is erg groot. Murcia wordt in Spanje erkend als Nr1 als het gaat om gastronomie.

   Hieronder raden we je een aantal van deze restaurants aan om af en toe een uit te proberen. 

   Mardesal

   Mardesal, wat zee en zout betekent, ligt direct naast de zoutmeren en de Middellandse Zee, naast Puerto Marina de las Salinas. Het eten is van een zeer hoge standaard en is een goed bezocht restaurant door de Spanjaarden. De unieke locatie maakt het voor ons Europeanen gemakkelijk om dit geweldige restaurant te missen. Een must om te proberen!

   Venezuela

   Venezuela ligt in Lo Pagan tegenover het plein en de jachthaven. Ze zitten al meer dan 30 jaar op deze locatie en zijn een begrip in de stad. Hier wordt verse vis en zeevruchten van wereldklasse aangeboden. De service is uitstekend en je voelt je altijd goed verzorgd. Een van de beste restaurants in de omgeving!

   El Rubio 360

   Hier kunt u genieten van een heerlijke maaltijd met een absoluut magisch uitzicht. Dit restaurant bevindt zich in Lo Pagan langs het water en laat je bijna je kin laten vallen met zijn fantastische uitzicht. Hier kunt u smullen van vis en schaaldieren en vele gastronomische ervaringen beleven. Voor de maaltijd kunt u op het terras genieten van een lekker drankje en van het uitzicht genieten. Een van de beste restaurants in de omgeving.

   Nanami Gastro Sushi

   Voor wie van sushi houdt, kunnen we blij zijn dat je niet naar Japan hoeft om goede sushi te eten. Nanami Gastro Sushi ligt in Puerto Marina de las Salinas, aan de Middellandse Zee. Sushi wordt hier op een geheel nieuwe manier geserveerd dan u gewend bent. Het wordt een gastronomische ervaring voor iedereen die het probeert, ook als sushi niet jouw ding is. Iedereen die hier eet, zegt dat ze tranen in hun ogen hebben als ze eten. (Niet alleen vanwege Wasabi😉)

   Juan Mari

   Juan Mari ligt tussen San Pedro en Lo Pagan. Zeer goed restaurant dat wordt aanbevolen in de Michelin-gids “een stop waard”. Hier kun je kiezen voor een degustatiemenu met bijpassende wijn als je zin hebt in traditionele gerechten met een kleine twist. Een leuk restaurant dat we je aanraden om te proberen.

   Stranden

   Wat San Pedro del Pinatar en Lo Pagan uniek maakt, is dat er 2 zeeën zijn. Aan de ene kant heb je de prachtige Middellandse Zee en aan de andere kant heb je de Mar Menor, het grootste meer van Europa.

   Middellandse Zee

   De Middellandse Zee biedt lange witte zandstranden met kristalhelder water. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in de zee tussen de 25-27 en in de wintermaanden een gemiddelde temperatuur rond de 16 graden. Vanuit San Pedro heb je de mogelijkheid om uit verschillende fijne stranden te kiezen. Dicht bij de grens van de regio met Valencia ligt het strand Playa de El Mojón, dat lange zandstranden biedt die in het noorden overgaan in het strand van Higuericas met zijn Chiringitos. Verder naar het zuiden ligt het natuurlijke strand Playa de la Torre Derribada, dat naast het natuurreservaat Salinas y Arenales ligt, waar flamingo’s en andere trekvogels te zien zijn. De stranden zijn lang en breed. Hierna komt de fijne Marina Puerto Marina de las Salinas, die leuke restaurants heeft en een mooie haven voor grote boten. Het strand daarachter is ook een natuurlijk strand genaamd La Llana en strekt zich uit over 3 km!

   Mar Menor

   De Mar Menor is de grootste lagune van Europa en heeft een gemiddelde temperatuur van ongeveer 2-3 graden warmer dan de Middellandse Zee. Het water is grotendeels kalm en geschikt voor verschillende soorten watersporten/activiteiten. In Lo Pagan kunt u kano’s, paddelboards, enz. Aan het begin van de Mar Menor, naast het prachtige modderbad, ligt het strand van Los Lorcas, dat is omzoomd met leuke chiringito’s en restaurants.

   Verder richting de jachthaven van Lo Pagan ligt het superfijne strand La Puntica naast de nieuw gebouwde promenade in Lo Pagan waar restaurants en bars druk zijn. Hier kun je een tapas en iets lekkers drinken en genieten van het uitzicht. La Puntica gaat dan over naar het strand Playa el Castillico. Ook hier heb je fijnkorrelig zand en wordt het strand, net als de andere stranden, elke dag geprepareerd. Ook hier zijn er gezellige strandtentjes langs de boulevard. Het volgende strand dat nog moet komen, is Playa de Colón in Santiago de la Ribera. Hier komt het volgende deel van de aangename strandpromenade in Santiago de la Ribera waar goede restaurants zijn gevestigd aan een parelsnoer met uitzicht op het water. Verder naar het zuiden gaan de stranden in dezelfde fijne geest verder.

   Lo Pagan

   Het district

   Lo Pagan is een deel van de stad dat bij San Pedro hoort. Lange mooie promenades omzoomd met strandbars en goede restaurants met een prachtig uitzicht op de Mar Menor. Lo Pagan heeft ook een eigen jachthaven waar kleine boten en wateractiviteiten te vinden zijn. Op het plein voor de jachthaven is er het hele jaar door een markt en kleine kermissen. Elke donderdag is er een markt in Lo Pagan waar je groenten en fruit rechtstreeks van de boeren zelf kunt kopen. U vindt er ook traditionele delicatessen zoals olijven, kazen, gebak en ander lekkers. In Lo Pagan zijn alle noodzakelijke diensten zoals supermarkten, banken, apotheken, hotels, gezondheidscentra enz.

   Het kleibad

   In Lo Pagan vind je het bekende modderbad dat 2000 duizend jaar geleden al goed bezocht werd door de Romeinen. De klei moet gezond zijn en ziektes zoals astma, reuma, huiduitslag etc. verlichten. Hier wordt al duizenden jaren klei gebruikt. Je gaat naar buiten in het “bekken” aan de linkerkant, waad naar het midden. Daar buk je en schep je modder op die je met je meedraagt ​​naar de steiger. De klei heeft een lichte geur van zwavel. Met de klei smeer je jezelf in en ga je zitten om de klei zijn magie te laten werken. Zodra de modder is opgedroogd, ga je terug het water in en was je jezelf af. De laatste resten kunnen aan de andere kant van de pier in de Mar Menor worden afgewassen. Na de kleibehandeling kunnen we u garanderen dat uw huid weer glad en jeugdig aanvoelt.

   Mar Menor

   De Mar Menor is het grootste zoutwatermeer van Europa, dat wordt afgesneden van de Middellandse Zee door een strook land genaamd La Manga, die maar liefst 22 km lang is. Dit heeft perfecte omstandigheden gecreëerd om te genieten van watersport in al zijn vormen en soorten.

   In Lo Pagan is de promenade onlangs voltooid en heeft deze de toegang voor fietsen en voetgangers vergemakkelijkt. Langs de hele boulevard zijn er strandbars waar tappas/ijs en goede drankjes worden geserveerd, allemaal met een fantastisch uitzicht op de Mar Menor.

   Als u de promenade door Lo Pagan volgt, gaat u verder naar Santiago de La Ribera, dat u al snel betovert met zijn gezellige openluchtrestaurants en cafés langs de promenade.

   Santiago de la Ribera

   Het district

   Santiago de la Ribera komt na de wijk Lo Pagan. Santiago de la Ribera behoort tot de gemeente/stad San Javier, een stad die 4 km landinwaarts ligt. We hebben ervoor gekozen om Santiago te presenteren als onderdeel van San Pedro/Lo Pagan, aangezien het overgaat in Lo Pagan langs de promenade. Santiago de la Ribera biedt vele leuke restaurants, cafés en ijssalons. De stranden zijn van hetzelfde fijne zand als in Lo Pagan. Playa de Santiago de la Ribera ligt langs de restaurantstrook en wordt goed bewaakt door restaurants en strandbars.

   In Santiago vindt u alle voorzieningen zoals supermarkten, winkels, bakkerijen, cafés, apotheken, medische centra etc. Santiago geeft een knus gevoel en is een heerlijke plek om te flaneren en neer te strijken in een van de leuke restaurantjes en te genieten van de sfeer.

   Er is een veerboot tussen Santiago de la Ribera en La Manga gut tijdens de zomermaanden. Dit scheelt je ruim een ​​uur in de auto. Het is een redelijke dagtocht om de veerboot over te nemen en te genieten van fantastische zandstranden op La Manga gut richting de Middellandse Zee. Je kunt ook je fiets meenemen, wat het verkennen gemakkelijker maakt. La Manga is een bijzondere landtong die tijdens de zomermaanden tot leven komt. Wij raden u aan een proefrit te maken.

   Golf

   Voor de golfliefhebbers hebben we goed nieuws! Dit gebied van de Costa Blanca heeft vele mooie golfbanen om uit te kiezen naar smaak en niveau. Lo Romero is de dichtstbijzijnde golfbaan bij San Pedro en ligt op ongeveer 9 km van de stad. In de directe omgeving zijn er ook verschillende mooie golfbanen zoals Las Colinas Golf die wordt beschouwd als een van de betere in Zuid-Spanje, ongeveer 18 km van San Pedro. Villamartin Golf & Las Ramblas Golf, zijn 2 andere mooie golfbanen op ongeveer 20 km van San Pedro del Pinatar. Hier vindt u links naar lijsten van meer golfbanen aan 👉 Costa Blanca & 👉 Costa Calida.