Verhuizen naar Spanje

Wanneer je besluit niet zelf in de koopwoning te gaan wonen is de Costa Blanca zuid en Costa Calida uitermate geschikt om de woning aan toeristen te verhuren. Door te investeren in onroerend goed in Spanje kunt u meer rendement verkrijgen dan wanneer u het geld bij een bank laat staan. De rentes zijn op het moment nog zo gering waardoor de investering in een vakantiewoning in Spanje nog steeds lucratiever blijkt te zijn. Daarnaast kunt u van deze woning ook zelf gebruik maken. U hoeft dan geen extra kosten meer te maken voor hotels, want u kunt immers in uw eigen woning terecht.

Europees lidmaatschap

Om u in Spanje te vestigen, zijn er een aantal regels waar u zich aan moet houden. Aangezien landen als Zweden, Nederland, België, Denemarken en Finland deel uitmaken van de Europese Unie, hoeft u met deze nationaliteiten geen visum aan te vragen, alleen een Europees paspoort om maximaal drie maanden in het land te kunnen verblijven is voldoende. Als u langer wilt blijven of zich wilt vestigen in Spanje, moet u zich inschrijven bij de Spaanse autoriteiten. Hetzelfde geldt ook voor landen als Noorwegen, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte (EER).

Verder dient u bijv. ook een Spaans burgerservicenummer (NIE-nummer) aan te vragen. Als u meer wilt weten over wat van toepassing is, kunt u eenvoudig contact met ons opnemen of meer lezen op www.europa.eu

Aanvraag voor NIE-nummer

Heeft u een nieuwe woning gekocht in Spanje dan heeft u een NIE nummer nodig. Het nummer functioneert als een Spaans burgerservicenummer voor niet-Spaanse burgers en is essentieel zodat u onder andere belasting kunt betalen, klant bij een bank kunt worden, zorg kunt aanvragen en meer. Voor Nederlandse en Belgische burgers kan dit al in eigen land, maar ook in Spanje. Onze advocaat helpt u bij het aanvragen van dit nummer.

Bent u klaar voor uw investering in Spanje? Neem contact met ons op en wij begeleiden u op uw reis tot u de sleutel van uw nieuwe huis in de hand hebt en zelfs ook daar na nog.

Verhuizing van inboedel naar woonplaats in Spanje

Het geheim voor een soepele verhuizing is om altijd ruim van tevoren te plannen. Als u klaar bent met de juridische formaliteiten, is het tijd om te beslissen of de verzending van de inboedel door een verhuisbedrijf moet worden uitgevoerd of dat u een container, dus privé, wil gebruiken. De makkelijkste manier is om een ​​verhuisbedrijf in te schakelen. Dan vermijdt u plannen, verpakken, verzenden en zonodig de tussentijdse opslag op de plaats van bestemming. U kunt ook uw meubilair nieuw in Spanje kopen. Wij brengen u graag in contact met betrouwbare leveranciers.

Bent u geïnteresseerd om te investeren in een nieuwe woning in Spanje? U kunt altijd contact opnemen met Best of Spain. Wij geven u advies waar u aan moet denken voordat u uw inboedel koopt of verhuist naar uw nieuwe woning. Daarnaast kunnen wij u in contact brengen met een professioneel verhuisbedrijf waar wij goed contact mee en ervaring mee hebben. Bel ons!