San pedro del pinatar

Längre ner kan du läsa mer om Lo Pagan och Santiago de la Ribera

Staden

San Pedro är en stad som lever året runt och har ett stort urval av affärer, barer, kaféer, restauranger. San Pedro är inte den typiska turiststaden utan är en typisk spansk stad vilket återspeglas i dess atmosfär och prisbild. San Pedro del Pinatar är från början en liten fiskeby som namngetts av helgonet San Pedro som beskyddade fiskarna som jobbade ute på havet. Sen dess har San Pedro växt till sig och har idag ca 25 000 invånare. Tidigt varje morgon är den gamla fiskmarknaden igång, där det går att köpa både fisk & skaldjur av högsta kvalité. Är man ingen morgonmänniska går det bra att köpa fisk & skaldjur i flera av San Pedros fina mat/ fiskbutiker.

Varje måndag är det marknad i San Pedro där det går att fynda frukt och grönt från bönderna själva. I centrum av San Pedro finns det ett torg med den gamla kyrkan som namngivit staden. Här finns små gågator med butiker av alla slag. Här inne ligger det en trevlig fiskbutik som säljer dagsfärsk fisk från Marinan i San Pedro. Strax över gatan från fiskbutiken finner du slaktaren som säljer kött/ styck detaljer. I San Pedro hittar du ett stort utbud med välrenommerade fisk & skaldjursrestauranger där det går att avnjuta fisk & skaldjur i världsklass. Nedan rekommenderar vi några bra restauranger som vi tycker att ni borde testa.

 

Staden har 2 stycken marinor. En marina utmed medelhavet och en i Mar Menor i Lo Pagan. Mar Menor är ett paradis för olika typer vattensporter såsom vindsurfing, segling, dykning och snorkling. Parque Regional de Salinas och Arenales de San Pedro är en skyddad naturpark som ligger påväg ut mot Marinan (Puerto Marina de las Salinas). Det är ett viktigt område för flyttfåglar och flamingos som går att beundra från på vägen ut till Marinan.

San Pedro ligger i Murcia kommun på Costa Calida, som har många intressanta städer och platser att upptäcka. En dagsutflykt till Cartagena med sitt rika historiska arv eller den typickt spanska storstaden Murica eller storstaden Alicante. I Costa Calida regionen finns 7 naturreservat och 19 naturområden. Vackra och skiftande landskap, allt mellan bergstoppar och kuststräckor. Vill du komma ut på landsbygden och upptäcka charmiga små byar och få minnesvärda naturupplevelser är regionen Murcia rätt för dig. Klara vatten, bördiga marker och frisk luft.

Vad finns i San Pedro del Pinatar?

 • Matbutiker ca 15st
 • Restauranger/ Kaféer ca 110st
 • Sportcenter ca 10st
 • Apotek 12st
 • Vårdcentral 12st
 • Tandläkare 9st
 • Buss/ Taxi   Ja

Vad finns runt San Pedro del Pinatar?

 • Flygplats Alicante 78km (50min)
 • Alicante stad ca 86km (1h)
 • Torrevieja ca 20km (25min)
 • Cartagena ca 37km (30min)
 • Murcia stad ca 50km (40min)
 • La Zenia Boulevard ca 13km (15min)

Klicka på bilden för att öppna karta i nytt fönster

Restauranger

Utbudet av restauranger i området är mycket stort. Murcia är erkänt i Spanien som Nr1 när det kommer till gastronomi.
Nedan rekommenderar vi er att vid tillfälle testa någon/ några av dessa restaurangerna 🙂 

Mardesal

Mardesal som betyder hav och salt ligger precis invid saltsjöarna och medelhavet, brevid Puerto Marina de las Salinas. Maten håller mycket hög standard och är en välbesökt restaurang av spanjorerna. Dess unika läge gör att det är lätt för oss européer att missa denna fantastiska restaurang. Ett måste att prova!

Venezuela

Venezuela ligger i Lo Pagan utmot torget och marinan. Dom har funnits på denna platsen i över 30 år och är ett begrepp i staden. Här bjuds på färsk fisk och skaldjur i världsklass. Servicen är utmärk och man känner sig alltid väl omhändertagen. En av dom bästa restaurangerna i området!

El Rubio 360

Här avnjuter man en underbar måltid med en helt magisk utsikt. Denna restaurangen ligger i Lo Pagan utmed vattnet och får en nästan att tapa hakan med sin fantastiska utsikt. Här kan man frossa i fisk och skaldjur och uppleva många gastronomiska upplevelser. Innan maten kan man ta sig en god drink ute på terassen och beundra utsikten. En av dom bästa restaurangerna i området.

Nanami Gastro Sushi

För den som älskar sushi så kan vi glädja med att ni inte behöver åka till Japan för att äta god sushi. Nanami Gastro Sushi ligger i Puerto Marina de las Salinas invid medelhavet. Här serveras Sushi på ett helt nytt sätt än vad man är van vid. Det blir en gastronomisk upplevelse för alla som provar, även om sushi inte är din grej. Alla som äter här säger sig ha tårar i ögonen när dom äter. (Inte bara pga Wasabi😉)

Juan Mari

Juan Mari ligger mellan San Pedro och Lo Pagan. Mycket bra restaurang som är rekomenderade i michelin guiden ”värt ett stop”. Här kan man välja att ta en provsmakningsmeny med matchande vin om man känner för att utforska traditionella maträtter med en liten twist. En trevlig restaurang som vi rekomenderar er att prova.

Stränder

Det som gör San Pedro del Pinatar och Lo Pagan utikt är att det finns 2 hav. På ena sidan har man det ljuvliga medelhavet och på andra sidan har man Mar Menor som är europas största insjö.

Medelhavet

Meddelhavet bjuder på långa vita sandstränder med kristallklart vatten. Sommarmånaderna så ligger medeltempraturen i havet mellan 25-27 och vintermånaderna en medeltempratur runt 16 grader. Från San Pedro har man möjlighet att välja på flera fina stränder. Närmst regionsgränsen med Valencia ligger stranden Playa de El mojón som bjuder på långa sandstränder som norröver går ihop med stranden Higuericas med sina Chiringitos. Vidare söderut kommer natur stranden Playa de la Torre Derribada som ligger invid natureservatet Salinas y Arenales där flamingos och andra flyttfåglar går att se. Stränderna är långa och breda. Efter denna så kommer den fina Marinan Puerto Marina de las Salinas som har trevliga restauranger och en trevlig storbåtshamn. Stranden bortom är också en naturstrand vid namn La Llana och sträcker sig över 3km!

Mar Menor

Mar Menor är europas största lagun och håller en medeltempratur ca 2-3 grader varmare än medelhavet. Vattnet är till stor del lungt och lämpar sig väl för olika typer av vattensporter/ aktiviteter. I Lo Pagan går det att hyra kanoter, brädor för paddelboard mm. I början av Mar Menor brevid det underbara lerbaden ligger stranden Los Lorcas som kantast med trevliga chiringitos och restauranger.

Vidare mot Lo Pagans marina ligger den superfina stranden La Puntica invid den nybyggda strandpromenaden i Lo Pagan där det finns restauranger och barer i trängsel. Här kan man ta sig en tapas och något gott att dricka och njuta av utsikten. La Puntica övergår sedan till stranden Playa el Castillico. Även här har man finkornig sand och stranden snyggas till varje dag liksom dom andra stränderna. Även här finns trevliga strandbarer som kantar strandpromenaden. Nästa strand som kommer blir Playa de Colón vid Santiago de la Ribera. Här kommer nästa del av den trevliga strandpromenaden i Santiago de la ribera där bra restauranger ligger på ett pärlband utmot vattnet. Fortsatt söderut fortsätter stränderna i samma fina anda.

Lo Pagan

Stadsdelen

Lo Pagan är en stads del som till hör San Pedro. Långa fina strandpromenader som kantas med strandbarer och bra restauranger med vacker utsikt över Mar Menor. Lo Pagan har även en egen marina där småbåtar och vattenaktiviteter går att finna. På torget framför marinan brukar det vara marknad och små karnevaler under året. Varje torsdag är det marknad i Lo Pagan där man kan köpa frukt och grönt direkt från bönderna själva. Man kan även hitta traditionella delikatesser såsom oliver, ostar, bakverk och annat gott. I Lo Pagan finns all nödvänig service liksom matbutiker, banker, apotek, hotell, vårdcentraler mm.

Lerbaden

I Lo Pagan hittar man det väl omtalande lerbadet som redan för 2000 tusen år sedan var välbesökt av romarna. Leran skall vara hälsosam och lindra sjukdomar såsom astma, reumatism, utslag mm. Här har det kletats med lera i årtusende. Man går ut i ”bassängen” till vänster, vadar ut till mitten. Där böjer man sig ner och skopar upp lera som man bär med sig in till bryggan. Leran har en lätt doft av svavel. Med leran smörjer man in sig och sätter sig till ro för att låta leran göra sitt underverk. När leran väl  är intorkd går man tillbaka ut i vattnet och tvättar av sig. Dom sista resterna kan man skölja av sig på andra sidan piren i Mar Menor. Efter lerbehandlingen så kan vi garantera er att ni kommer vara lena som en barn r*v.

Mar Menor

Mar Menor är Europas största saltvattens insjö som är avskärmad från medelhavet tack vare en landremsa som heter La Manga, som är hela 22km lång. Detta har skapat perfekta förutsättningar för att njuta av vatten sporter i alla dess former och slag.

I Lo Pagan har strandpromemaden nyligen byggts färdig och underlättat framfart för cykel och fotgängare. Längs med hela strandpromemnaden ligger det strandbarer som serverar tappas / glass och gott att dricka, alla med fantastisk utsikt över Mar Menor.

Följer man strandpromenaden igenom Lo Pagan så kommer man vidare till Santiago de La Ribera som snabbt förtrollar en med sina trevliga uteserveringar och kafeér vid strandpromenaden.

Santiago de la Ribera

Stadsdelen

Santiago de la Ribera kommer efter stadsdelen Lo Pagan. Santiago de la Ribera tillhör komunen/ staden San Javier vilket är en stad som ligger 4km innåt landet. Vi har valt att precentera Santiago som en del av San Pedro/ Lo Pagan då det går ihop med Lo Pagan utmed strandpromenaden. Santiago de la Ribera bjuder på många trevliga restauranger, kafeér och glassbarer. Stränderna är av samma fina sand som man finner i Lo Pagan. Playa de Santiago de la Ribera ligger utmed restaurangstråket och är väl bevakad av restauranger och strandbarer.

I Santiago finner man alla bekvämligheter liksom matbutiker, butiker, bageri, kafeér, apotek, vårdentral mm. Santiago ger en gemytlig känsla och är en underbar plats att promenera och slå sig till ro på en av dom trevliga restaurangerna och njuta av atmosfären.

Det går en färja mellan Santiago de la Ribera och La Manga tarmen under sommarmånaderna. Då spar man sig över en hel timme i bilen. Det är en lagom dagsutflykt att ta färjan över och njuta av fantastiska sandstränder på La Manga tarmen mot medelhavet. Man kan även ta med sig sin cykel över vilket gör att man har lättare att utforska. La Manga är en speicell landtunga som lever upp under sommarmånaderna. Vi rekomnderar er att ta en provtur.

Golf

För den som är golfintresserad så har vi glädjande nyheter! Detta område på Costa Calida och Costa Blanca har många trevliga golfbanor att välja på utefter smak och nivå. Lo Romero är en trevlig golfbana i närområdet och ligger ca 9 km bort. I närområdet finns det även flera fina banor så som Las Colinas Golf  som är ansedd som en av dom bättre i södra Spanien, ca 17km från San Pedro. Villamartin Golf, och Las Ramblas Golf, är 2 andra fina banor som ligger ca 15km från San Pedro. Här hittar du länkar till listor på fler golfbanor på 👉 Costa Blanca & 👉 Costa Calida.