Voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje blijft een van de meest gewilde dromen en terecht. Het land is doordrenkt van rijke cultuur en nieuwe tradities om aan deel te nemen, wachtend op jou. Het aantal mensen dat van plan is zich in Spanje te vestigen neemt elke dag toe. Ongeacht of u al een tijdje in Spanje woont, u zult nog steeds verliefd worden op wat het land te bieden heeft. Daarom willen we de voordelen van het wonen in Spanje met u delen!

Meest gezondste land ter wereld.

Volgens een onderzoek van de Bloomberg Healthiest Country Index scoort Spanje 92,7 op een schaal van 100 punten. Het is de beste van alle 167 landen die in het onderzoek zijn opgenomen. Daarmee stijgt Spanje van de zevende plaats in het vorige onderzoek naar de eerste plaats. De studie beoordeelt een reeks omstandigheden zoals voedingsgewoonten, gezondheidszorg, levensverwachting, milieu, zwaarlijvigheid, roken en meer.

Over slechts een paar jaar zal Spanje naar verwachting de hoogste levensverwachting ter wereld hebben, namelijk bijna 86 jaar. Een bijdragende factor is het mediterrane dieet en vooral het gebruik van olijfolie en noten in het dieet.

Zon en warmte

Spanje heeft een gevarieerd aanbod aan omgevingen te bieden. Van groene bergen met fantastische uitzichten en zonnige stranden tot gezellige restaurants aan haventjes. Samen met het gevarieerde terrein komt ook wisselende weersomstandigheden. In onze omgeving kunt U kiezen uit de Costa Blanca met een mediterraan klimaat met een hoge luchtvochtigheid of de Costa Cálida met een subtropisch klimaat met een lage luchtvochtigheid. Er zijn hier dus talloze mogelijkheden voor uw eigen paradijs in de zon. Grijp uw kans en start de reis naar uw droomhuis met de hulp van ons bij Best of Spain!

Smakelijk eten

 

Gelijk aan een gevarieerd aanbod aan omgevingen heeft Spanje ook veel diversiteit aan eten te bieden. Van lokale gerechten bestaande uit vis, vlees en groentes tot aan internationale gerechten van over de gehele wereld.  Zonder twijfel is de paella, die door elke kok weer net iets anders wordt gemaakt een van de meest gegeten lokale gerechten. Rijst is behalve in paella ook in vele andere gerechten een hoofdingrediënt, maar wordt op wel 100 verschillende manieren klaargemaakt. Wanneer u genoeg rijst heeft gezien bestelt u dan eens fideuà, paella met noedels in plaats van rijst.

Aan de Costa staan zeevruchten en vis uiteraard vaak op het menu. Meestal wordt vis gegrild of gebakken en met knoflook, olie en/of peper op smaak gebracht. Naast rijstgerechten treft u ook wildgerechten op de menukaart, maar ook konijn, geit en lam behoren tot het aanbod. Desserts bestaan veelal uit vers fruit, gebak of ijs. Zoetigheden worden vaak gemaakt van de plaatselijke amandelen, die bijvoorbeeld samen met honing de Turrón vormen.

Het diner afsluiten met een speciale koffie van onze streek doe je met café aciático. De café asiático is een eeuwenoude drank uit het Spaanse Cartagena van het begin van de 20ste eeuw. Zeilers uit Azië bestelden er bij aankomst een kopje koffie met gecondenseerde melk en cognac, en het drankje evolueerde naar de versie die we nu kennen, met Licor 43, kaneel en citroenschil. De fabriek waar de Licor 43 wordt gemaakt is nog steeds gevestigd in Cartagena en dagelijks te bezoeken.

Drinkwater

Water uit de kraan kunt u zonder gevaar drinken, maar het heeft vaak een sterke chloorsmaak. De meeste toeristen geven de voorkeur aan flessenwater.

Weekmarkten

In de vele dorpen kunt u terecht op de wekelijkse markt. Hier worden de verse producten van het land en de zee direct aan de klant verkocht. Daarnaast is er in alle dorpen langs de Costa Blanca een diversiteit aan Supermarkten te vinden. Er is er altijd wel een op loopafstand van uw accommodatie. De gote supermarkten houden geen middagsluiting, maar kleinere winkels doen dat wel. Deze zijn veelal tussen 13 en 16 uur gesloten

Wil je weten welke plek voor jou geschikt is om te wonen? Neem contact met ons op en wij begeleiden u naar het juiste gebied op basis van uw wensen.

Rijke cultuur en geschiedenis

De cultuur van Spanje is gebaseerd op een verscheidenheid aan historische invloeden. Voornamelijk uit de pre-Romeinse Keltische en Iberische cultuur. De meerderheid van de bevolking van het land is katholiek, wat tot uiting komt in de feestdagen die de mensen vieren. Voorbeelden van dergelijke festiviteiten zijn de viering van Sint Jacobus (Dia de Santiago) en de Heilige Week (Semana Santa).

Er zijn ook nogal wat festivals voor degenen die niet religieus zijn. Bijvoorbeeld het jaarlijkse voedselgevechtfestival La tomatina, waar alle deelnemers 1 à 2 uur lang tomaten naar elkaar gooien. Kortom, er zijn genoeg activiteiten voor het hele gezin in Spanje.

Wilt u ook in Spanje wonen? Neem contact met ons op en we plannen vrijblijvend een ontmoeting!