Pilar de la Horadada

Verderop kun je ook meer lezen over Torre de la Horadada en Mil Palmeras

De stad

Op gemiddeld 21.000 km afstand vanaf Nederland ligt Pilar de la Horadada. Via Alicante een vliegreis van nog geen 2,5 uur met aansluitend een autorit van 45 minuten kom je in een gezellig stadje met een heerlijk authentiek Spaans karakter. Pilar de la Horadada ligt in het zuidelijkste deel van de regio Valencia, in van de provincie Alicante en op de grens met de provincie Murcia. Met haar afscheiding van Orihuela en het zelfstandig bestaan sinds 1986 wordt zij nog steeds gezien als een jonge stad, maar dat betekent niet dat alle geschiedenis en charme uit het verdere verleden verloren is gegaan. Pilar blijft een typisch Spaans stadje met vele gebruiken en tradities.

De stad ligt op ongeveer 3 km van fantastische zandstranden en is omgeven door natuur en landbouwgrond. Pilar de la Horadada heeft verschillende leuke pleinen met terrassen, restaurants en winkels die we hieronder zullen presenteren.

Landinwaarts vinden we het schilderachtige Pinar de Campoverde, dat met zijn Rio Seco heerlijke geuren van dennenbos en heerlijke geuren van bloeiende citrusbomen van omliggende plantages biedt. De natuurlijke omgeving leent zich uitstekend voor lange wandelingen en trektochten, of voor de meer avontuurlijke onder ons met mountainbikes. Richting de zee vinden we vele mooie stranden, b.v. in Torre de La Horadada, Mil Palmeras en Higuericas. Voor golfliefhebbers zijn er vele mooie golfbanen in de omgeving.

Pilar de la Horadada heeft een mooi en modern centrum waar je veel gezellige lokale winkeltjes, restaurants bars en cafés. Langs de hoofdstraat “Calle Mayor” vindt u verschillende supermarkten, banken en de (banket)bakker. De stad heeft ook verschillende sportscholen, sportfaciliteiten en peddelcursussen. Er is hier ook een nieuw modern sportcentrum, met een Olympisch binnenzwembad, een fitnessruimte, paddle, tennis en vele andere sporten/activiteiten.

Elke vrijdagochtend is er een markt in Pilar de la Horadada waar u lokaal geteelde groenten en fruit kunt kopen tegen goede prijzen. Ook vleesdelicatessen, noten, kruiden, kazen en olijven zijn op de markt verkrijgbaar.

Pilar de la Horadada is het hele jaar door een levendige stad, omdat hier veel Spanjaarden wonen en werken. Overweegt u uw huisdier mee te nemen dan is daar in Pilar en omgeving alle ruimte voor. Door de vele wandelpaden, parken en ruime opzet van woningbouw wordt Pilar ervaren als een ‘groene’ omgeving. De omgeving is mooi dankzij het prachtige omliggende cultuur- en agrarisch landschap. De gemeente doet er alles aan om de leefomgeving groen en schoon te houden.

Alle faciliteiten, waaronder de restaurants, zijn het hele jaar open. Hieronder bevelen we enkele goede restaurants en bars aan.

Als u naar het strand wilt, is er een loopbrug en goed aangelegd voet- en fietspad, de “la rambla”. Het is een gemakkelijke manier om de kust te bereiken zonder wegen over te steken. Vanaf het centrum van Pilar is het iets minder dan 10 minuten fietsen naar het strand en ongeveer 15 minuten naar het oude plein in Torre de la Horadada.

Wat vind je in Pilar de la Horadada?   

 • Supermarkten + 15      
 • Restaurants / cafe’s 60   
 • Sportscholen + 10     
 • Apotheken + 
 • Gezondheidscentra 2 
 • Tandartsen + 12 (div. nationaliteiten)
 • Dierenartsen 2 
 • Weekmarkten 2 (woensdag & vrijdag) 
 • Gemeentelijk binnenzwembad
 • Bus- en taxistation 

  Wat is er in de buurt van Pilar de la Horadada?

  • Luchthaven Alicante 77 km (50 min. met auto)

  Bezienswaardige steden met rijafstanden:

  • Alicante centrum 85 km (1 uur)
  • Torreviega 19 km (25 min.)
  • Cartagena 44 km (35 min.)
  • Murcia centrum 55 Km (40 min.)
  • La Zenia Boulevard 11km (13min)

  Commercieel winkelcentrum:

  • La Zenia Boulevard 11 km (13 min.)
  • Dos Mares 5 km (10 min.)

   Klik op de afbeelding om de kaart in een nieuw venster te openen

   Hier zie je Pilar de la Horadada met de bijbehorende wijken en de weg naar het strand van Torre de la Horadada

   Voor wie op zoek is naar diverse zeevruchten, is dit restaurant een aanrader! Absoluut heerlijke zeevruchten bereid volgens lokale tradities. Het restaurant bevindt zich in het oude gedeelte van Torre de la Horadada in de buurt van Pueblo Latino.Voor wie op zoek is naar diverse zeevruchten, is dit restaurant een aanrader! Absoluut heerlijke zeevruchten bereid volgens lokale tradities. Het restaurant bevindt zich in het oude gedeelte van Torre de la Horadada in de buurt van Pueblo Latino.

   Restaurants

   Het aanbod aan restaurants in de omgeving is erg groot.

   Hieronder raden we er een aantal van deze restaurants aan om zelf eens uit te proberen. 

   Casa Araez

   Gelegen in Pilar de la Horadada en is een van de beste restaurants. Fantastisch eten dat een zeer hoge kwaliteit behoudt in een aangename omgeving die perfect is voor speciale gelegenheden. Vergeet niet om een ​​paar dagen van tevoren een tafel te reserveren, want ze zijn erg populair.

   El Gallego

   El Gallego ligt aan de hoofdstraat van Pilar (Calle Mayor) en is gespecialiseerd in vlees dat door de familie in Noord-Spanje wordt grootgebracht. Voor vleesliefhebbers is dit een totaalbeleving. Als vlees niet jouw ding is, hoef je niet teleurgesteld te zijn. Ze hebben ook een absoluut fantastische vis- en schaaldierenteller die niet voor schoffels valt. En kun je het allemaal dezelfde avond op dan is het heel gebruikelijk om het restant mee te nemen voor later (doggy bag).

   Nostrissima

   Nostrissima bevindt zich ook aan de Calle Mayor en heeft een mooie binnenplaats met zitplaatsen buiten met uitzicht op de keuken. Hier koken ze eventueel vlees/vis boven een open vuur. Ze hebben een zeer hoge standaard van eten en de omgeving is aangenaam.

   Vinicore

   Dit restaurant is ook gelegen aan de Calle Mayor. Het is een gemoderniseerde pub met een heerlijke sfeer waar fantastische tappas wordt geserveerd. Hier raden we je aan om de huissalade “single salad Vinicore” met Parmezaan ijs en jonge gedroogde Parmaham met pijnboompitten en balsamicoazijn te proberen. Ze verkopen ook gastronomische producten zoals kazen, hammen en wijnen. Zeker een stop waard!

   Torremar

   Voor wie op zoek is naar diverse zeevruchten, is dit restaurant een aanrader! Absoluut heerlijke zeevruchten bereid volgens lokale tradities. Het restaurant bevindt zich in het oude gedeelte van Torre de la Horadada in de buurt van Pueblo Latino.

   Indian Hut

   Dit restaurant wordt een Indiase familie gerund en serveren eten uit hun geboorteland om van te dromen. Ook als je normaal niet zo dol bent op Indiaas eten, zul je een heerlijke smaakervaring hebben. Papa en mama doen wonderen in de keuken en broer en zus zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt. Als het tijd is voor het dessert, raden we je aan om hun zelfgemaakte mango-ijs te proberen.

   Stranden

   Als het op stranden aankomt, kom je hier volop aan je trekken! Pilar de la Horadada heeft een bijbehorende kustplaats genaamd Torre de la Horadada of “La Torre” zoals het door de Spanjaarden wordt genoemd. Deze gezellige kustplaats biedt vele fantastische zandstranden. Het zeewater heeft vaak een aangename temperatuur en is ook voor minder valide mensen vrij toegankelijk. Gedurende de zomer zijn er over de gehele kust strandwachten aanwezig.

   Wanneer u vanuit Pilar de “rambla” neemt, een ruim aangelegd wandel- en fietspad (zie ook de video Pilar vanuit de lucht op deze website), komt u eerst bij het strand genaamd Higuericas. Fantastisch zandstrand dat zich 1,4 km uitstrekt en voorziet in volop parkeergelegenheid. Dit strand met de zee worden door een echte duinrand gescheiden van de huizen. Nog voor het passeren van de duinen vind je er een leuke strandbar genaamd Pirates, waar het hele jaar door eten/tapas worden geserveerd. Zelfs beneden op het strand zelf is er gedurende de zomer een chiringuito waar je tapas en iets lekkers kunt drinken. Als je niet zelf met je strandstiel wil slepen kun je hier ook bedden met een parasol huren.

   Als je een paar kilometer verder naar het zuiden loopt, gaat Higuericas over in het strand van El Mojon, dat grenst aan de regio Murcia. Er zijn ook hier restaurants met terrassen en bars te vinden. Als u iets naar het noorden gaat, komt u op het strand Playas de las Villas.

   Het volgende strand dat nog moet komen, is Playa del Puerto, dat aan de boulevard naar de jachthaven in Torre de la Horadada ligt. Ook hier is er een goede selectie aan terrassen, restaurants en ijssalons. De hele kustlijn van Torre de la Horadada heeft fijne zandstranden om van te genieten. Torre zelf heeft verschillende gezellige pleinen, heeft vooral zomers een iets meer toeristisch uitstraling met gezellige promenades en terrassen, (live) muziek en lokale winkeltjes.

   Verder langs de kust van Torre de la Horadada kom je uiteindelijk uit bij Playa de Mil Palmeras. Dit ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in Mil Palmeras. Verderop op de pagina kunt u meer lezen over Mil Palmeras. Ook hier zijn kilometerslange zandstranden met veel vertier om te verkennen!

   Torre de la Horadada

   Torre de la Horadada is de kustplaats die bij Pilar de la Horadada hoort. Het is gelegen aan de zuidkant van de provincie Alicante. Zij ontleent haar naam aan de uitkijktoren uit de 16e eeuw. Torre de la Horadada heeft veel mooie stranden (zeer geschikt om te zwemmen) die al jaren worden gekeurd en voorzien van de “blauwe vlag”. Stranden zijn dan ook voor iedereen toegankelijk, in de zomermaanden door strandwachten bewaakt en van toiletten voorzien. Overdag zijn huisdieren er niet toegestaan. Langs de stranden ligt een mooi fietspad aangelegd die je helemaal naar Mil Palmeras en nog verder voeren.

   De boulevard van Torre de la Horadada is een perfecte plek voor een ​​wandeling op de dag of vlak voor of na het diner. De keuze uit restaurants is enorm uitgebreid en op je weg terug neem je nog een lekker zelfgemaakt ijsje mee uit een van aan de boulevard gevestigde ijssalons.

   Er zijn 3 pleinen in “La Torre”.

   Het oude plein naast de jachthaven biedt vele leuke terrassen, restaurants, bars en ijssalons in een heerlijke sfeer met uitzicht op de boten in de haven en over zee. In de jachthaven zijn diverse watersporten mogelijk, zoals het huren van waterscooters, moterboten en suppen. Tip: In de haven zelf is een leuk restaurant genaamd Pirata Club Nautico. De barbecue staat hier altijd aan en kun naast goede tappas bestellen ook genieten van het geweldige weidse zee uitzicht.

   Het tweede plein heet Plaza Nueva en is een relatief nieuw gebouwd centrum met een grote verscheidenheid aan (pop-up) winkels, kappers, terrassen, restaurants, (wijn)bars en kappers enz.

   Het derde plein is de Pueblo Latino gelegen in het oude gedeelte van la Torre. Dit unieke plein is gebouwd in Zuid-Amerikaanse stijl en geeft een prettig gevoel als je er een wandeling maakt of lekker gaat zitten eten. Direct naast “Pueblo Latio” ligt het zeer gewaardeerde restaurant Torremar. Meer informatie over dit restaurant vind je eerder op onze website.

   Torre de la Horadada is extra levendig tijdens de zomermaanden met toeristische markten en (live) muziek op de pleinen, maar kalmeert tijdens de wintermaanden. Torre de la Horadada wordt zeer gewaardeerd door ons Europeanen, maar ook door de Spanjaarden zelf die graag hun vakantie doorbrengen of zelfs hun tweede huis hebben in deze mooie kustplaats.

   VIDEO OVER PILAR DE LA HORADADA & TORRE DE LA HORADADA

   Mil Palmeras

   Mil Palmeras is de wijk net ten noorden van Torre de la Horadada, die beide behoren tot de gemeente Pilar de la Horadada. Mil Palmeras is een leuk toeristisch dorpje met alle voorzieningen in de vorm van een supermarkt, restaurants, cafés, bars, apotheek, ziekenboeg en kapper. Elke dinsdag is er een kleine markt in Mil Palmeras waar je groenten en fruit kunt kopen. U kunt zich gemakkelijk per fiets of te voet verplaatsen via fietspaden langs de hele kust. Er is hier ook een taxistation en enkele busstations.

   De promenade in Mil Palmeras maakt het gemakkelijk om tussen de verschillende kustplaatsen, Torre de la Horadada, San Pedro del Pinatar, en in noordelijke richting naar Dehesa de Campoamor te reizen. Vanaf de boulevard heb je het voorrecht om te genieten van een fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee met de mogelijkheid om neer te strijken bij een van de vele leuke restaurants/beachbars. Mil Palmeras staat bekend om zijn fijne witte zandstranden met blauwe vlag (zeer zwemvriendelijk).

   Playa de Mil Palmeras

   De naam Mil Palmeras, wat 1000 palmbomen betekent, wordt weerspiegeld in vele aangename parken/groene zones. Hier hebben ze ervoor gekozen om veel groen tussen de gebouwen te houden, waardoor het voor velen een aantrekkelijk gebied is om te sporten en de benen te strekken. Er zijn ook 2 verschillende peddelcursussen voor sportliefhebbers, waarvan één met een zwembad en een mooi restaurant met een aangenaam uitzicht op zee.

   Tijdens de zomermaanden komt Mil Palmeras tot leven en biedt het veel activiteit en leven. Tijdens het laagseizoen vertraagt ​​het tempo, maar met een trouwe menigte van restaurants en strandbars open, wat betekent dat veel mensen ervoor kiezen om hier accommodatie te krijgen. De nabijheid van Torre de la Horadad en Pilar de la Horadada betekent dat u nooit iets hoeft te missen

   Golf

   Voor de golfliefhebbers hebben we ook goed nieuws! Dit gebied aan de Costa Blanca heeft vele mooie golfbanen om naar smaak en niveau uit te kiezen. Lo Romero is de dichtstbijzijnde golfbaan bij Pilar en ligt op ongeveer 4 km van de stad. In de directe omgeving zijn er ook verschillende mooie golfbanen zoals Las Colinas Golf  die wordt beschouwd als een van de betere in Zuid-Spanje, ongeveer 13 km van Pilar. Villamartin Golf, och Las Ramblas Golf, zijn 2 andere mooie golfbanen op ongeveer 13 km van Pilar de la Horadada. Hier vindt u links naar lijsten van meer golfbanen aan 👉 Costa Blanca & 👉 Costa Calida.