Fördelar med att bo i Spanien

Att bo i Spanien fortsätter att vara en av de mest eftertraktade drömmar och det med goda skäl. Landet genomsyras av rik kultur och nya traditioner att ta del av, som väntar på dig. Antalet människor som planerar att bosätta sig i Spanien ökar för var dag. Oavsett om du bott i Spanien ett tag, blir du fortfarande nyförälskad i vad landet har att erbjuda. Vi vill därför dela med oss om fördelarna med att bo i Spanien!

Mest hälsosammaste landet i världen.

Enligt en studie från Bloomberg Healthiest Country Index har Spanien 92,7 i betyg på en 100-gradig skala. Det är det bästa av alla 167 länder som ingår i studien. Det innebär att Spanien går upp från sjunde plats i den förra studien till första platsen. Studien bedömer en rad omständigheter som kostvanor, hälsovård, förväntad livslängd, miljö, övervikt, rökning med mera.

bo spanien

Spanien väntas inom bara några år ha den högsta förväntade livslängden i världen, på nära 86 år. En bidragande orsak är medelhavsdieten och främst bruket av olivolja och nötter i kosten.

Sol och värme

Spanien har ett varierat utbud av miljö att erbjuda. Från gröna berg med fantastiska utsikter och soliga stränder till mysiga restauranger vid hamnar. Tillsammans med den mångfaldiga terrängen kommer även skiftande väder. Du kan välja Costa Blanca som har ett medhavsklimat med hög luftfuktighet eller Costa Cálida som har ett subtropiskt klimat med låga nivåer av luftfuktighet. Det finns alltså otaliga möjligheter till ditt alldeles egna paradis i solen. Så ta tillfället i akt och påbörja resan till din drömbostad med hjälp av oss på Best of Spain!

Smakrik mat

Spanien har ett varierat utbud av miljö att erbjuda. Från gröna berg med fantastiska utsikter och soliga stränder till mysiga restauranger vid små mysiga hamnar. Tillsammans med den mångfaldiga terrängen kommer även skiftande väder. Du kan välja Costa Blanca som har ett medelhavsklimat med hög luftfuktighet eller Costa Cálida som har ett subtropiskt klimat med höga nivåer av luftfuktighet. Det finns alltså otaliga möjligheter till ditt alldeles egna paradis i solen. Så ta tillfället i akt och påbörja resan till din drömbostad med hjälp av oss på Best of Spain!

Vill du veta vilken plats som passar dig att bo på? Ta kontakt med oss så guidar vi dig till rätt område utifrån dina önskemål.

Rik kultur och historia

Kulturen i Spanien bygger på en mängd olika historiska inflytanden. Främst från pre-romersk keltisk och iberisk kultur. Majoriteten av landets befolkning är katoliker vilket speglar sig i de högtider som folket firar. Exempel på sådana festligheter är firandet av helgonet James (Dia de Santiago) och heliga veckan (Semana Santa).

Det finns även en hel del festivaler för de som inte är religiösa. Till exempel den årliga matkampsfestivalen La tomatina där alla deltagare kastar tomater på varandra under 1–2 timmar. Kort sagt finns det gott om aktiviteter för hela familjen i Spanien.

Vill du också bo i Spanien? Kontakta oss så bokar vi in ett möte!