Köpa bostad i Spanien

Drömmer du om att köpa bostad i Spanien? Låt dina drömmar bli verkliga och anlita oss! Vi på Best of Spain är mäklarna med stor kunskap om de spanska kusterna, kulturen och bostadsmarknaden. Vi erbjuder dig trygghet och expertis under ditt bostadsletande och som fastighetsmäklare har vi stenkoll på Costa Blanca samt Costa Calida. Detta gör att vi kan erbjuda dig de allra bästa bostäderna som finns tillgängliga på marknaden.

Allt fler funderar på att köpa en bostad utomlands. Somliga vill ha något som de kan besöka under semestertider, andra för att ha som ett permanent boende. Oavsett om du tänker dig ett boende för säsongs- eller års bruk är det viktigt att du ser över en del saker innan du börjar med bostadssökande.

Finansiering

Vid köp av bostad i Spanien kan man finansiera på två olika tillvägagångssätt. Det ena är att du använder obelånade värden i din befintliga bostad och det andra är att långa pengar från en spansk bank.

Obelånade värden

Väljer du att finansiera ditt köp av bostad på detta sätt, rekommenderar vi att utför en ny värdering av bostaden. Efter det kan du omförhandla lånet hos din nuvarande bank.

Vill du veta vilken plats som passar dig att bo på? Ta kontakt med oss så guidar vi dig till rätt område utifrån dina önskemål.

Lån från spansk bank

Det andra sättet att finanserna ditt bostadsköp är att låna pengar från en spansk bank. Du kan räkna på att kunna låna från 50 till 70 procent av bostadens marknadsvärde i Spanien, i euro. Vill du få en mer djupgående förklaring om finansiering och tilläggskostnader vid bostadsköp i Spanien kan du kontakta oss.

För att läsa mer om banklån i Spanien kan du klicka här.

Krav & önskemål
Utifrån dina krav och önskemål, hjälper vi dig hitta ditt drömboende. Att köpa bostad i Spanien ska vara roligt och spännande. Vi hjälper dig därför titta på flera olika alternativ tills du känner att du har hittat rätt. Vill du köpa bostad i Spanien? Kontakta oss så hjälper vi dig hitta något som passar.
Äga bostad i Spanien

Hur mycket kostar det att äga en bostad i Spanien? Att äga en bostad i Spanien har visat sig vara ganska ekonomiskt fördelaktigt i jämförelse med andra länder. Nedan följer en kort överblick över den spanska fastighetsskatten. Utöver de fasta drift- och underhållskostnaderna, tillkommer årliga fastighetsavgifter- och skatter som räknas utifrån bostadens storlek och bostadstyp….

Läs mer om att äga bostad i Spanien