Köpa hus eller lägenhet i Spanien

Köp hus eller lägenhet i Spanien och vakna upp i en lägenhet med enastående utsikt över medelhavet eller i ett hus med trädgård som fångar den spanska solens morgonstrålar! Vi på Best of Spain hjälper dig hitta din nya bostad. Spanien är ett vackert land som har mycket att erbjuda. Klimatet är behaglig, maten är ljuvlig och spanjorerna är trevliga och familjekära. Dessutom finns det alltid nya saker att upptäcka och utforska. Men hur hittar du rätt boende för dig och din familj? Vad kostar det att köpa ett hus eller lägenhet i Spanien? Dessa frågor och många fler kommer vi att besvara här.
Var och hur ska du bo?

Att hitta ett boende i Spanien är en dröm för många. Somliga köper ett hus eller lägenhet för att ha något att besöka under vissa årstider, andra för att bo i permanent. Innan du börjar söka efter din drömbostad kan det vara bra att börja med att ta reda på var och hur du vill bo. För att underlätta letandet har vi listat en del frågor som är bra att besvara innan du går vidare.

  • Hur många rum behöver du?
  • Vill du bo nära butiker, havet, restauranger och sjukvård?
  • Har du barn så du behöver bo nära en skola?
  • Föredrar du att bo centralt i staden eller i en liten by på landsbygden?
  • Är balkong eller uteplats ett krav?
  • Vill du ha en utsikt över berg och dalar eller hav?
  • Har du bil eller vill bo där det finns fungerande kollektivtrafik?
  • Ska boendet brukas på årsbasis eller kortare perioder?

Om du har svårt att komma fram till vad du söker efter är du alltid välkommen att kontakta oss på Best of Spain. Vi går gärna igenom dina önskemål och hjälper dig att finna ditt drömboende i Spanien!

Letar du efter ett hus eller lägenhet i Spanien? Kontakta oss för ditt nästa drömhem i värmen.
Pris på hus och lägenhet
Det sista momentet som återstår när du har hittat en bostad, som uppfyller dina kriterier, är din budget för köp av hus eller lägenhet. Som en tumregel brukar vi säga att ju längre från stranden du kan tänka dig att bo, ju mer bostad får du för pengarna. I Spanien beslutar säljaren själv vad utgångspriset ska vara på huset eller lägenheten. Kort sagt är det ovanligt att budgivning förkommer. Säljaren gör i stället affär med den köpare som erbjuder närmast utgångspriset. Om du vill veta hur köp av hus eller lägenhet sker kan du alltid kontakta oss på Best of Spain så berättar vi mer!