Investera i en bostad i Spanien

Genom att investera i en bostad i Spanien, får du ett helt nytt land att utforska. Ny kultur, annan natur, stränder och städer. Bara att flytta utomlands är en upplevelse i sig, som ger dig möjligheten att utforska och bli familjär med en helt ny plats. Våra mäklare på Best of Spain hjälper dig hitta en bostad, som du trivs i, utefter dina önskemål och behov.
Europeiskt medlemskap

För att kunna bosätta dig i Spanien finns det en del regler man måste följa. Då till exempel länder som Sverige, Danmark och Finland ingår i Europeiska unionen, behöver du inte ansöka om ett visum, utan enbart ha ett europeiskt pass för att kunna få stanna i landet i upp till tre månader. Vill du stanna längre eller bosätta dig i Spanien, behöver du registrera dig hos de spanska myndigheterna. Detsamma gäller även länder som till exempel Norge, som har europeiska ekonomiska samarbetsområden (EES) medlemskap. Vill du veta mer om vad som gäller, kan du enkelt kontakta oss eller läsa mer på europa.eu

Ansökan om NIE-nummer
Har du köpt en ny bostad i Spanien och ska flytta dit i mer än 3 månader, behöver du ett NIE-nummer. Numret fungerar som ett spanskt personnummer för icke spanska medborgare och är väsentligt för att du bland annat ska kunna betala skatta, bli bankkund, söka sjukvård, med mera. För svenska medborgare går detta att göra redan i Sverige, men också i Spanien.

Är du redo att investera i en ny bostad i Spanien? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta rätt.

Flytt av bohag till bostad i Spanien

Nyckeln till en smidig flytt är att alltid vara ute i god tid med planeringen. När du är klar med familjens juridiska handlingar är det dags att bestämma dig för om frakten av bohaget ska utföras av en flyttfirma eller om du ska använda dig av en container, det vill säga privat. Det smidigaste sättet är av de två är att anlita en flyttfirma. Då slipper du planering, packning, frakten och mellanlagring på destinationsorten. Du som har svenskt personnummer och betalar skatt i Sverige, har rätt till RUT-avdrag för arbetskostnaden vid flytten.

Är du intresserad av att investera i en ny bostad i Spanien? Du kan alltid kontakta oss på Best of Spain. Vi ger dig råd kring vad du bör tänka på innan köpet eller flytten av ditt bohag till din nya bostad. Dessutom kan vi förmedla kontakten med en professionell flyttfirma så vi har bra kontakt med och erfarenhet utav. Ring oss!