Pilar de la Horadada

Längre ner kan du också läsa mer om Torre de la Horadada och Mil Palmeras 

Staden

Pilar de la Horadada är charmig stad med en härlig spansk karaktär, belägen i södra provinsen Alicante, och på gränsen till Murcia kommun. Pilar de la Horadada ses fortfarande som en ung stad, men det betyder inte att det inte har all historia och charm för en typisk spansk stad.

Staden ligger cirka 3 km från fantastiska sand stränder och är omgiven av natur och jordbruksmark. Pilar de la Horadada har flera trevliga restauranger och butiker som vi nedan kommer att presentera.

Inåt i landet hittar vi natursköna Pinar de Campoverde som med sin Rio Seco bjuder på underbara dofter av pinjeskog och ljuvliga dofter av blommande citrusträd från omkringliggande odlingar. Naturområdet är perfekt för långa promenader och vandringar, eller för den lite mer äventyrliga av oss med mountainbike. Mot havet hittar vi många fina stränder, bl.a. i Torre de La Horadada, Mil Palmeras och Higuericas. För golfentusiasterna finns det många fina golfbanor i området.

Pilar de la Horadada har ett vackert och modernt centrum där du hittar många charmiga lokala butiker, barer, kaféer och restauranger. Längs med huvudgatan ”Calle Mayor” hittar du flera matbutiker, banker, kafeér och restauranger. Staden har också flera olika gym, idrottsanläggningar och paddelbanor. Här finns även ett nytt modernt idrottscenter, med en olympisk inomhus pool, gym, paddel, tennis och många andra sporter/ aktiviteter.

Varje fredag så är det marknad i Pilar de la Horadada där man kan fynda närodlade frukt och grönsaker till bra priser. Även köttdelikatesser, ostar och oliver finns på marknaden.

Pilar de la Horadada är en levande stad året runt, eftersom många spanjorer bor och arbetar här. Miljön är vacker tack vare det vackra omkringliggande odlings landskapet. Samtliga restauranger har öppet året runt. Nedan rekommenderar vi några bra restauranger och barer.

När man ska ta sig till stranden så finns det en gång och cykelväg som kallas för ”ramblan”. Det är ett smidigt sätt att ta sig till kusten utan att korsa några vägar. Från Pilar centrum tar det knappt 10 minuter med cykel ner till stranden och ca 15min till gamla torget i Torre de la Horadada.

Vad finns i Pilar de la Horadada?

 • Matbutiker ca 15st
 • Restauranger/ Kaféer ca 60st
 • Sportcenter ca 10st
 • Apotek 6st
 • Vårdcentral 2st
 • Tandläkare 12st
 • Buss/ Taxi   Ja

Vad finns runt Pilar de la Horadada?

 • Flygplats (Alicante) ca 77km (50min)
 • Alicante stad ca 85km (1h)
 • Torrevieja ca 19km (25min)
 • Cartagena ca 44km (35min)
 • Murcia stad ca 55km (40min)
 • La Zenia Boulevard ca 11km (13min)

Klicka på bilden för att öppna karta i nytt fönster

Här kan du se Pilar de la Horadada med tillhörande stadsdelar och vägen till stranden/ Torre de la Horadada

Restauranger

Utbudet av restauranger i området är mycket stort.
Nedan rekommenderar vi er att vid tillfälle testa dessa restaurangerna 🙂 

Casa Araez

Ligger i Pilar de la Horadada och är en av dom bästa restaurangerna. Fantastisk mat som håller en mycket hög kvalité och en trevlig miljö som passar perfekt för speciella tillfällen. Tänk på att boka ett bord någon dag innan då dom är väldigt populära.

El Gallego

El Gallego ligger på huvudgatan i Pilar (Calle Mayor) och är specialiserade på kött som familjen föder upp i norra Spanien. För köttälskare är detta en totalupplevelse. Är kött inte din grej så behöver du inte vara ledsen. Dom har också en helt fantastisk fisk och skaldjurs disk som inte går av för hackor.

Nostrissima

Nostrissima ligger också på Calle Mayor och har en trevlig innergård med med uteservering med sikt in i köket. Här tillagar dom kött/ fisk över öppen eld om man vill. Dom har mycket hög standard på maten och miljön är trivsam.

Vinicore

Ligger också på Calle Mayor och är en moderniserad krog med härlig atmosfär som serverar fantastisk tappas. Här rekomenderar vi er att testa husets sallad ”ensladada Vinecore” med permesan glass och ungstorkat parmaskinka med pinjenötter och balsamvinäger. Dom säljer även gourme produkter såsom ostar, skinkor och viner. Värt ett stopp!

Torremar

För den som är ute efter fisk och skaldjur så är denna restaurangen ett måste! Helt underbar fisk och skaldjur som tillagats enligt lokala traditioner. Restaurangen ligger i gamla delen av Torre de la Horadada nära Pueblo Latino.

Indian Hut

Är en familjeägd indisk restaurang med mat att drömma om. Även om du inte normalt sett är förtjust i indisk mat så kommer ni att få en underbar smakupplevelse. Mamma och Pappa gör underverk i köket och bror och syster får alla att känna sig välkomna. När det är dags för eftererätten så rekomenderar vi er att prova deras hemmagjorda mango glass 🙂

Stränder

När det kommer till stränder så är det ingen brist på det! Pilar de la Horadada har en tillhörande kuststad vid namn Torre de la Horadada eller ”La Torre” som det kallas av spanjorerna. Denna trevliga kuststad bjuder på många fantastiska sand stränder. När man tar ”ramblan” vilket är en gång och cykelväg från pilar kommer man ner först till stranden som kallas Higuericas. Fantastisk sandstrand som sträcker sig 1,4km. Här finns även en trevlig strandbar som heter Pirates, som serverar mat/ tapas. Även nere på stranden finns det en chiringuito där man kan ta sig en tapas och lite gott att dricka. Fortsätter man vidare någon km söderut så övergår Higuericas till El Mojon stranden som angränsar till Murcia regionen. Även här finns det restauranger och barer. Tar man sig lite norrut så kommer man till stranden Playas de las Villas.

Nästa strand som kommer blir då Playa del Puerto som ligger nära marinan i Torre de la Horadada. Även här finns det ett bra utbud med barer, restauranger och glassbarer. Hela kuststräckan i Torre de la Horadada har fina sandstränder att njuta av. Torre har flera trevliga torg med restauranger, barer och mysiga strandpromenader. Vidare förbi Torre de la Horadada kommer man så småningom till Playa de Mil Palmeras som ligger i Mil Palmeras. Längre ner på sidan så kan du läsa mer om Mil Palmeras. Här finns också kilometerlånga sandstränder med massor av restauranger & barer att utforska!

Torre de la Horadada

Torre de la Horadada är kuststaden som tillhör Pilar de la horadada. Den ligger på södra sidan av provinsen Alicante.

Torre de la Horadada är en kuststad som fått sitt namn från vakttornet från 1500-talet. Torre de la Horadada har många fina stränder med blå flagg ( mycket badvänligt ).

Strandpromenaden i Torre de la Horadada är en perfekt plats att ta en promenad innan du njuter av typisk spansk mat i en av de många restaurangerna och barerna, eller ta en god glass på en av alla glassbarerna. Det finns 3st torg i ”La Torre”.

Det gamla torget invid marinan bjuder på många trevliga restauranger barer och glassbarer i en härlig atmosfär. I småbåtshamnen utgår det olika vattensporter. I hamnen ligger det en trevlig restaurang som kallas för Pirata Club Nautico. Här kan man beställa sig några goda tappas och njuta av den trevliga utsikten.

Det andra torget kallas Plaza Nueva och är ett relativt nybyggt center där det finns en bred variation av restauranger, barer, kafeér, vinbarer och frisör mm.

Det tredje torget är Pueblo Latino som ligger i den gamla delen av la Torre. Detta unika torget är byggt i Sydamerikansk stil och ger en behaglig känsla när man tar en promenad eller sätter sig för att äta en god middag. Strax invid ”Pueblo Latio” ligger den mycket uppskattade restaurangen Torremar. En av de mest kända restaurangerna i Torre de la Horadada för den som gillar fisk och skaldjur.

Torre de la Horadada är extra livlig under sommarmånaderna men lugnar ner sig under vintermånaderna. Torre de la Horadada är väldigt uppskattat av oss europeér men även av spanjorerna själva som gärna spenderar sina semestrar i denna härliga kuststad.

VIDEO OM PILAR DE LA HORADADA & TORRE DE LA HORADADA

Mil Palmeras

Mil Palmeras är den stadsdel som ligger strax norr om Torre de la Horadada, som båda tillhör Pilar de la Horadada. Mil Palmeras är en trevlig liten by med samtliga bekvämligheter i form av matbutik, restauranger kafeér, barer, apotek, sjukstuga och frisör. Varje tisdag är där en liten marknad i Mil Palmeras där man kan fynda frukt och grönt. Via cykelbanor som finns utmed hela kusten tar man sig smidigt runt med cykel eller till fots. Här finns även en taxistation och någon busstation. 

Strandpromenaden i Mil Palmeras gör att man enkelt kan ta sig mellan dom olika kustäderna, Torre de la Horadada, San Pedro del Pinatar, och norröver mot Dehesa de Campoamor. Från strandpromenaden så har man förmånen att njuta av fantastik utsikt över medelhavet med möjligheten att slå sig ner på en av de många trevliga restaurangerna/ strandbarerna. Mil Palmeras är välkänt för sina låna vita sandstränder med blå flagg (mycket badvänligt). Playa de Mil Palmeras

Namnet Mil Palmeras som betyder 1000 palmer återspeglas med många trevliga parker/ grönområden. Här har man valt att behålla många gröna områden mellan bebyggelsen vilket gör det till ett attraktivt område för många att motionera och sträcka på benen. Här finns även 2 olika paddelbanor med för den sportintresserade, varav det ena har en pool och en trevlig restaurang med trevlig havsutsikt.

Under sommarmånaderna lever Mil Palmeras upp och bjuder på mycket aktivitet och liv. Under lågsäsongen så går tempot ner men med en trogen skara restauranger och strandbarer håller öppet, villket gjort att många väljer att skaffa sig ett boende här. Närheten till Torre de la Horadad och Pilar de la Horadada gör att man aldrig saknar någonting.

Golf

För den som är golfintresserad så har vi glädjande nyheter! Detta område på Costa Blanca har måga trevliga golfbanor att välja på utefter smak och nivå. Lo Romero är den närmaste golfbanan till Pilar och ligger ca 4 km från staden. I närområdet finns det även flera fina banor så som Las Colinas Golf  som är ansedd som en av dom bättre i södra Spanien, ca 13km från Pilar. Villamartin Golf, och Las Ramblas Golf, är 2 andra fina banor som ligger ca 13km från Pilar de la Horadada. Här hittar du länkar till listor på fler golfbanor på 👉 Costa Blanca & 👉 Costa Calida.